Vid valet av en vattenanläggning finns det flera faktorer att överväga för att skapa den perfekta vattenlekplatsen. Två alternativ att utforska är Splashpad och Spraypoint, var och en med sina unika egenskaper.

  • Splashpad för dynamisk vattenlek: Splashpad tar vattenlek till nya höjder genom att spruta vatten från olika riktningar – uppifrån och nerifrån. Med över 20 unika funktioner erbjuder Splashpad en mångfald av vattenupplevelser. Från mjuka dimmor och kraftfulla marksprut till interaktiva figurer och intensiva super splash hinkar – det finns något för alla. Dessutom finns flera flödesalternativ för att anpassa vattenförbrukningen.
  • Spraypoint för interaktiv familjelek: Spraypoint är ett alternativ som fokuserar på samarbete och interaktivitet med mindre vattensprut. Denna lösning skapar lekupplevelser för hela familjen och passar perfekt i stadsmiljöer och parker. Genom att använda lätta dimmor och riktade vattenskyar kontrolleras och minimeras vattenförbrukningen, vilket gör det till ett mer hållbart alternativ.

Smartpoint eller Maestro

För att styra din vattenanläggning finns två alternativ: Smartpoint Command Center och Maestro Intelligent Water Control.

  • Smartpoint Command Center: Denna allt-i-ett-lösning kombinerar användaraktivering, systemstyrning, vattendistribution och dräneringssystem. Den är ekonomisk och effektiv, vilket ger förenklad drift och minskade installationskostnader. Smartpoint används för genomströmning, uppsamlings- och vattenåteranvändningsprojekt och kan hantera upp till tio olika vattenaktiviteter.
  • Maestro Intelligent Water Control: Maestro ger fullständig kontroll över vattenanläggningen, inklusive vatteninlopp, tryck, sekvenser och tid. Dess användargränssnitt är intuitivt och erbjuder avancerade anpassade sekvenseringsfunktioner. Med realtidsflödesstyrning minimeras energi- och vattenanvändningen, och fjärråtkomst möjliggör enkel underhåll och drift.

Hållbar vattenhantering med Flow Through och WQMS

För att hantera vattnet från din vattenanläggning finns olika system att överväga, som Flow Through och Water Quality Management System (WQMS).

  • Flow Through System: Flow Through möjliggör återanvändning av vattnet genom att leda det genom lekplatsen och sedan tillbaka till det kommunala avloppssystemet. Det är en kostnadseffektiv lösning med låga underhållskostnader och används i områden där vattenkostnader är låga.
  • Water Quality Management System (WQMS): WQMS är utformat för optimal cirkulation och filtrering av vattnet. Det är ett slutet system som återvinner och desinficerar vattnet genom avancerad behandlingsteknik. Det finns olika fördelar med WQMS, inklusive förinställning, galvaniserad stålkonstruktion och möjlighet till uppgraderingspaket.
  • Ytbeläggning för Vattenlekplatsen: Betong eller Gummi?
  • Valet av ytbeläggning beror på vattnets behandlingssystem. För återvinning med kemikalier rekommenderas betong eller stenplattor. För Flow Through-system fungerar även gummibeläggning bra. Oavsett material kan färg läggas till för att skapa spännande visuella effekter.
  • Utforska olika vattenanläggningar och deras styrningssystem för att skapa den perfekta vattenlekplatsen som passar ditt projekt och hållbarhetsbehov.